Opuszczona chata w Gruzji przechodzi magiczną przemianę

Opuszczona chata w Gruzji przechodzi magiczną przemianę! 🏚️✨ Odkryj historię tego niezwykłego odrodzenia, gdy zaniedbana chatka zostaje przekształcona w uroczy dom, który ożywa historią i pięknem krajobrazu. Gotowy na podróż w czasie i przestrzeni? Kliknij link, aby zobaczyć więcej!

Kiedy Tom i Kathy Cotney nabyli domek nad jeziorem, położony u podnóża Appalachów, zrozumieli, że przekształcenie go w idealne miejsce na wypoczynek będzie wymagało pewnego wysiłku.

„Wtedy warunki były dość trudne” – wspomina Kathy ze śmiechem. „Łazienka na pierwszym piętrze znajdowała się właściwie na zewnątrz”.

Pomimo początkowego stanu, siedziba o powierzchni 2500 stóp kwadratowych szczyciła się upragnioną lokalizacją nad brzegiem jeziora Burton, słynącego z malowniczej okolicy i dziewiczych wód. Pragnąc stworzyć wyjątkowy rodzinny wypoczynek, Cotneyowie wyruszyli w podróż, aby ożywić swoją przystań nad jeziorem.

Usytuowany na końcu odosobnionej uliczki dom zapewniał spokojną okolicę, w której Cotneyowie i ich ukochane zwierzęta mogli swobodnie spacerować. Aby poprawić wrażenia z życia na świeżym powietrzu, zainstalowali na pokładzie kuchnię na świeżym powietrzu, idealną do grillowania i rozrywki, podziwiając zapierające dech w piersiach widoki.

Na terenie całego obiektu przytulne miejsca do siedzenia zachęcają gości do odpoczynku i ponownego kontaktu z naturą. Pomysłowa stacja prysznicowa na świeżym powietrzu w pobliżu przystani zapewnia odświeżające oczyszczanie po wypłynięciu łodzi, co świadczy o zaangażowaniu rodziny Cotneys zarówno w wygodę, jak i kreatywność.

Współpracując z projektantką Margaret Bosbyshell, Cotneyowie stworzyli wizję harmonijnego połączenia rustykalnego uroku i ponadczasowej elegancji dla swojego domu. Ozdobione meblami i akcentami w stylu Adirondack, wnętrze emanuje ciepłem na tle wyraźnych białych ścian, a transformacja, która, jak zauważa Tom, znacznie rozszerzyła postrzeganą przestrzeń.

Pod kierunkiem projektanta kuchni i łazienek Craiga Kettlesa kuchnia przeszła strategiczną reorganizację i modernizację, maksymalizując funkcjonalność bez kompromisów w zakresie stylu. Drzwi francuskie otwierają się teraz na osłonięte werandy, zapraszając do środka i powiększając przestrzeń życiową.

 

Kuchnia przed

Kuchnia po

Innowacyjne rozwiązania, takie jak przytulny kącik do czytania pod klatką schodową i sprytna poręcz linowa ozdobiona zatrzaskiem, dodają charakteru i praktyczności domowi. Na piętrze pomysłowość firmy Kettles przekształciła skromny pokój w uroczą przestrzeń pryczową, mogącą pomieścić dodatkowych gości i zwiększającą gościnność domku.

Dzięki skrupulatnemu planowaniu i przemyślanemu projektowi Cotneyom udało się przekształcić swój zaniedbany domek w wymarzony kurort nad jeziorem, w którym powstają i pielęgnują cenne wspomnienia.

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet