„Przekształcanie przyciemnienia w promienny: Renowacja domu w River Brook Design & Construction”

W dziedzinie renowacji domów istnieją wyzwania wymagające zarówno kreatywności, jak i wiedzy specjalistycznej. Firma River Brook Design & Construction stanęła przed takim wyzwaniem, gdy otrzymała zadanie rewitalizacji domu, który wydawał się ponury i ciasny, pozbawiony ciepła frontowej werandy. Ich misja była jasna: wypełnić przestrzeń światłem, przekształcić strych w funkcjonalną przystań dla dzieci i podnieść ogólny wygląd nieruchomości. Dzięki strategicznym wyborom projektowym i skrupulatnemu rzemiosłu nastąpiła transformacja, zamieniając niegdyś ponure mieszkanie w promienne i zachęcające sanktuarium.

Zanim

River Brook Design & Construction_miał_zadanie ulepszenia domu, który wydawał się ciemny i ciasny, i pozbawiony przytulnej werandy. Ich celem było wprowadzenie większej ilości światła, przekształcenie przypominającego poddasze drugiego piętra w funkcjonalną przestrzeń dla dzieci oraz poprawa ogólnego wyglądu domu.

Po

Aby to osiągnąć, firma projektowo-budowlana zainstalowała wykusz w salonie i dodała lukarny na poddaszu, przekształcając je w dwie sypialnie i łazienkę. Zmodernizowali także wejście frontowe, dodając drzwi pomalowane na kolor orzechowy i okiennice odpowiedniej wielkości pomalowane na subtelnie_kontrastujący_kolor.

W dążeniu do ponadczasowej estetyki, elewację ozdobiono bocznicą i cegłą pomalowaną w kolorze Benjamin_Moore’s_White_Dove, tworząc uderzający kontrast z czarnym_dachem_gontowym. Transformację zakończono dodaniem przytulnej werandy, otoczonej krajobrazem wypełnionym bukszpanem i hortensjami.

Like this post? Please share to your friends:

Videos from internet